• 35. Trim pohod Rašica

Datum

sobota, 22. maj 2021

Zahtevnost

lahka pot

Čas hoje

4 do 5 ur

Že res, da vas vsako prvo soboto po veliki noči vabimo na naš tradicionalni Trim pohod Rašica, a če smo si ga že lani drznili prestaviti, nas ta drznost spremlja še letos.

Letošnji, že 35. Trim pohod Rašica, bo po naših planinskih poteh potekal 22. maja 2021, s startom med 7. in 8. uro.

Vpisno knjižico prejmete na štartu, v prostorih Planinskega društva Janez Trdina Mengeš, Slovenska cesta 28, na velikem parkirišču za občino Mengeš.

 

OPIS POTI

Pot poteka skozi drevored po Linhartovi cesti in Muljavi, ko pridemo na Rašiško cesto, zavijemo desno proti bajerju (Cegvanca). Za bajerjem nas smerna tabla kmalu usmeri levo, ko pridemo na makadamsko cesto, zavijemo desno proti Dobenu.

Na odcepu za Dobeno zavijemo levo proti vasi, kjer je pri gostilni Ručigaj kontrolna točka, kjer v kartonček dobimo prvi žig. Nadaljujemo v smeri vrha Rašice, kjer je ob razglednem stolpu druga kontrolna točka. Sledimo smernim tablam grebenske poti proti Mengeški koči, kjer nas čaka tretja kontrolna točka, od koder nadaljujemo proti Mengeški koči, kjer je cilj pohoda.

Pot je lahka, lahko sledljiva, predviden čas hoje je 4-5 ur.

Organizacijo pohoda bomo izvedli v skladu z navodili za omejitev širjenja koronavirusa in pod pogoji, ki bodo veljali v času dogodka.

 

Dogodku in našim sledem lahko sledite tudi na: www.facebook.com/pdmenges.