• Poletni planinski tabor v Podljubelju 2020

V družbi planincev, od 25. julija do 2. avgusta 2020, s petjem ob ognju ali pod platneno streho s krožniki, polnimi dobrot, pred seboj, z nahrbtniki na turah, napolnjenih z dodatno tekočino za lažje dnevno preživetje na dobro segretem površju, ob ali v bližnjem potoku s knajpanjem in gradnjo jezu izpod rok mlajših, je lahko še kaj lepšega v času počitnic.. to leto z omejenim številom udeležencev na prostorsko omejenem taboru v Podljubelju?

Največkrat obdelana tema pogovora današnje družbe je vreme in en del tabora je bilo tako tudi pri nas. Čudili smo se, kakšno srečo smo imeli v tem tednu druženja med gorami kljub vsakdanji vročini, saj je deževen čas pred najboljšim taborom zahteval rahle spremembe glede začetka tabora. Že utrjeni s spremembami in omejitvami v celotnem letu, kot rezultat »korona cajtov«, ni šlo drugače, kot da smo ga preložili za en dan in po kosilu odrinili na sprehod, začinjen z borbo z repinčevimi »ježki«, na Bistriško planino pod Dobrčo. Naši dnevi so bili (le) vroči in suhi, vsak dan do zadnjega, le sredin večer so se odvile ure besa nad našim prostorom, a se je končalo brez hujših posledic.

Vsako jutro je iz svojih začasnih bivalnih prostorov priskakljalo 45 glav, seveda vsak ob svoji določeni uri za odhod na ture. Nekateri so osvojili Ljubelj, Dobrčo, Kofce s popularnimi štruklji, Zelenico in se sprehodili po Dovžanova soteski, drugi so z večjimi koraki in večjo količino tekočine »zasedli« Tolsti vrh, planino Korošico s kislim mlekom, planino Prevala z velikanskimi štruklji, Povno peč in Lokovnikov Grintovec, tretji z največ energije pa so z ruzaki s popolno opremo »skočili« na Begunjščico, Dobrčo, Storžič, greben Ljubeljščice in še Košutico.

Po prebiranju poročila o dogajanju na FB-ju, nam iz glave nikakor ne uide zapisano: »Življenje je reka, ki kotali kamne.. življenje ima vzpone in padce in se spotika ob kamne.. danes so naši koraki prestopili mnogo kamnov in vsak nam je bil v veselje…« in zato lahko zagotovo trdimo z nasmejanimi usti, da se je to leto kljub korona času uspelo vzpeti še višje naše društveno delovanje, seveda skupaj z udeleženci, ki so prestopili mnogo kamnov in želimo jim, da jih, manjše ali večje, varno kjerkoli še naprej. Naj na koncu omenimo, da se nismo pozabili ohladiti s super izdelki Ljubljanskih mlekarn in zahvala leti tudi v roke Fundaciji za šport, ki je s sofinanciranjem omogočila izvedbo programa.

 

IMG_1390
IMG_1383
IMG_1191(1)
IMG_0769
IMG_0735